Alla inlägg under februari 2008

Av Camilla - 5 februari 2008 13:05

Med en nyvaccinerad hund. Kom på en sak. Förra året var jag hos en veterinär och gav vanlig vaccinering för 200:- och sedan rabies i Näsum för 300kr. (Snål, de tar 280:- för vanlig i Näsum).

I år gjorde jag båda samtidigt i Näsum och gav 400:-, vilket blev billigare än snåla jag gav förra året...


Lotta hade med sig Kajsa, mamma till min K-kull med Kassandra (Sandra), Katja (Mimmi), Katinka (Hera) och Kasper (Atlas), och tog ett nytt hjärtintyg. Kajsa ska bli 6 år i juni. Allt var UA


Rapport från Skrållan: natten lugn, och allt börjar bli gamla vanliga igen, tabletterna hjälpte .

Av Camilla - 5 februari 2008 10:33

Ska snart köra till Näsum, och ge Lillan hennes vaccination för i år. Dags att förnya den vanliga samt rabiessprutan. Lika bra att hålla den vid liv, för vi har planerat in en eller två utställningar i Danmark i sommar.

   Eller tänk om man hittar en passande B&T hane i DK för nästa parning med Lillan? Kanon att allt är i ordning då för att para.

Av Camilla - 4 februari 2008 13:41

Idag har jag hämtat ut mitt nya minne till kameran. Ett 128MB gick ypperligt bra att använda till min 3,4pixlars kamera, men med den nya 7,2 pixlars fick jag bara plats med ett 20-tal foton. Så nu köpte jag ett 2GB. kan kanppt vänta tills jag kommer hem och kan sätta fart igen!


Beställde Aloe Vera produkter av Helena :  dunkar med dricka med Aloe Vera och Tranbär (det är gott, jag lovar) tuber med Aloe vera Propolis Creme (en gång gjorde jag misstaget och kallade det salva men fick skäll =)  ) som är kanon till min psoriasis. En tub tandkräm. Sedan jag började med Aloe Vera tandkrämen så kan jag inte använda något annat! En tub räcker i 5 månader, och ger en mycket bättre känsla av renhet än andra märken jag testat!

Får grejorna på onsdag, när hennes man tar en tripp till Skåne-land igen =) Tack!

Av Camilla - 4 februari 2008 13:39

Vi hade väntat oss fel på njurar eller livmodersinflammation eller liknande, men det var "bara" en elakartad maginfluensa. Hon hade ju faktiskt kissat blod i morse, trodde vi... men det var som hon bajsade blod. En väldigt irriterad tarm!

En dag med enbart Canicur, och i morgon dietmat. Är det inte okej i morgon bitti så en tur tillbaka till Näsum.


Man blir ju orolig, det är ju faktiskt gamla Skrålletroll det gäller!

Av Camilla - 4 februari 2008 08:27

är det nästan var morgon. Pyret och Lillan sover alltid i sängen om nätterna, och deras plats är alltid på huvudkudden (arv efter Skrållan). Idag låg Pyrte på kudden och Lillan raklång bredvid mig när jag vaknade, och det lilla röda spöket krävde meddetsamma kel och smek. Sedan tyckte hon att vi myst tillräckligt, så hon började hoppa ner i golvet, upp i sängen och ner i golvet, ett sätt att försöka få mig att vakna på riktigt och stiga upp.

   Mamma Pyret däremot passade på att lägga sig så att jag skulle smeka hennes växande mage. När jag slutar så klättrar hon upp och lägger sig på mig, det känns som om hon skulle punktera en lunga eller något, inget lättviktare precis.

   Vaknade med huvudvärk, typiskt. Tur att det bara är psykologi lektion i eftermiddag. Kanske jag hinner kurera bort den. Kan inte bero på varmt sovrum, för elementet är avstängt och fönstret öppet...

   Väntar på att Anki ska ringa och säga hur det är med Skrållan. Hon ringde igår och berättade att Skrållan börjat kissa inne, och kisset luktar apa, hon har haft diarré vid två tillfällen och sover så tungt. Eftersom hon fyller 10 nu i mars så blir man extra nojjig. Så idag blir det veterinären med henne. Hoppas det inte är något allvarligt och att det går bra att bota.

Av Camilla - 3 februari 2008 20:34

Visst är söndagar tråkiga? Tiden segar sig framåt, det är dåligt på TV och man är trött...

Fast idag var det i alla fall blå himmel ute, och inte så blåsigt. En perfekt dag att para kaniner, om det nu inte var för att man redan parat alla för denna gången.

Jag har fått en ny hobby. Jag har börjat med Dekoupage (stavfel kan jag tänka mig). Det började redan i höstas när jag gjorde ljus till Linda med hennes kaniner på. Sedan fortsatte det. Idag har jag gjort ett Vänskapsljus, med tre röda hjärtan på, i var hjärta står det Friends. Två olika varianter med änglar, det ena är servetten från hotellet vi bodde på i Tyskland, och ett ljus till Emelies student i vår, med flaggstång och blommor.


Sedan, nöjd med min dag, gick jag och la mig i ett varmt skumbad, härligt!

Av Camilla - 2 februari 2008 20:51

Hämtade Joel när han kom från skolan , så sover han  över hos oss. Vi passade på att spela lite Nintendo Wii...kanon. Träningsverk idag, garanterat. Fast Joel är bra på Nintendo, vi bowlar och han får en hel del strike, fast jag fixar också någon Strike tillslut. 


åkte till Bio Laxen i Mörrum och tittade på Alvin och Gänget, men det var lite av en flopp. har alltid älskat Chipmunks, men denna filmen var ganska långtråkig, och det tyckte barnen också, Molly kunde inte sitta still, och Anton gäspade en hel del.

Av Camilla - 1 februari 2008 21:12

Idag har Pyret 11 dagar kvar till dagen D, alltså till den dag då det är meningen att valparna ska födas. Nu vet man ju hur mycket slumpen kan väga in, men det betyder ändå att det är 1-1½ vecka kvar. Spänningen stiger.

Sin vana trogen så är hon utsvulten alltid. Hon får fortfarande bara två gånger om dagen, men jag har bytt från vanliga fodert till valpfoder. Förra kullen var ganska små så jag vill ha lite mer födslovikt på dessa, men bara lite.

 Skillnaden från förra kullen och denna är att hon är tröttare. När Lillans valpar sprang och lekte så gick Pyret och la sig bakom en fåtölj efter några minuter, och nåde den valp som vågade inkräkta på hennes område! Hon som i vanliga fall älskar allt vad valpar heter...

 Hon blir ju sju i mars, så detta är hennes sista kull, den fjärde i ordningen. Ska spara någon valp, men vad och i vilken form låter jag vara osagt än så länge...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards