Alla inlägg den 15 februari 2008

Av Camilla - 15 februari 2008 16:54

Lillsnuttan har fortfarande tappat sin vikt, men nu börjar hennes aptit komma igång och med den borde viken ta fart också. Jag har gett henne flera gånger idag, mjölkersättning, en s.k Björcks blanding. Använder en spruta med ventilgummi i änden, vilket är väldigt enkelt, och inga problem att få henne till att ta i munnen. Det sugs vilt.

  Dessutom har vi flera gånger lagt till henne vid en spene, alla tre valparna verkar föredra paret längst bak. Hon äter med god aptit och släpper inte gärna den förrän honhar ätit ett tag.

   Så det ser hoppfullt ut, men vi får se efter natten hur det ligger till. Så att hon inte tappar än mer innan det tar fart och vänder.

   De andra båda äter med GOD aptit, riktiga hyenor =)

Av Camilla - 15 februari 2008 07:43

Som hunduppfödare så tar ju inte vaknätterna slut så fort kullen är född, lika lite som nattsömnen är konstant efteråt.. nej tvärtom. Inatt har jag vaknat varenda gång en valp så mycket som pipigt. Kollat så att Pyret inte ligger på någon, att alla ligger i värmen vid hennes buk, provat att lägga till lilla rödingen vid en spene...

   Jag har inte vägt alla ännu, de är ju inte riktigt ett dygn gamla så jag väntar lite till. Men Rubyn vägde jag, och trots stödmatning två gånger igår samt 2 gånger i natt och en gång på mogonen så har hon tappat 6 dyrbara gram från sin kroppsvikt.  Jag ska kämpa på lite till, men om hon inte får igång sin ökning inom 3-4 dagar så är nog den kampen förlorad, då tror jag att hon har tappat för mycket för att orka komma igen.

   Jag är av den åsikten att man ska inte kämpa för att rädda allt till vilket pris. Naturens gång ska man inte manipulera för mycket. Jag kan ge naturen lite hjälp på traven, en kickstart i bakänden, men går det inte så går det inte.

   Ny ska vi inte måla fan på väggen, vi tar dessa dagar och gör det bästa av dom, kanske bara ett par dagar som krävs.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards