Alla inlägg under februari 2008

Av Camilla - 11 februari 2008 10:01

När jag köpte min allra första renrasiga hund "Zitha" så började jag lite med släktforskning. Det spred sig snart till att bli regelrätt insamling av stamtavlor, först skrev jag egna och förvarade i pärmar, sedan köpte jag Breedmate (eller som versionen jag har heter PedX) och i dag har jag över 90 000 cavalierstamtavlor från hela världen, mest de nordiska länderna. När man köper det programmet så får man ladda ner en grund på ca 10 000 cavalierstamtavlor, och sedan är det bara att fortsätta... så 80 000 är av egen kraft.

   Jag har även en databas med 8200 Borzoier och ca 15000 Papillon/phalene. Eftersom det är cavaliererna som jag vurmar för mest så är det rent naturligt deras stamtavlor i första hand som skriv in.


Av Camilla - 9 februari 2008 16:09

Vet inte vad det är jag reagerar på men jag har fortfarande mina utslag och klåda. Köpte Kestine som hjälper någon timme sedan återkommer klådan. Dessutom blir jag så trött när jag tar en tablett...

Av Camilla - 9 februari 2008 12:46

Jag använder dagstidningar i valphagen som underlag, men trycksvärtan kan ge svarta fläckar som är helt omöjliga att tvätta eller skura bort sedan.

Men så köpte jag en birt plastmatta, samma typ som korkmatta (efter Tips från Anki på kennel Mimmidalens) för några år sedan och det problemet var ur vägen.

   Nu när Lillan fick sina valpar så var mattan puts borta, letat som en galning men hittar den inte någonstans! Så idag var jag iväg och köpte en ny bit matta i en Tapet-Färg-Golv affär. Fick en stuv som var 4x1m, som jag kan dela så att den blir 2x2, Kanon.


   Nu är det bara valparna som fattas......

Av Camilla - 9 februari 2008 08:57

 Och inga tecken på att puppisarna är redo att komma ut i stora världen idag. Pyret sover mycket, men annars precis som vanligt, pigg på bus och är det en matbit framme kan hon gå hur långt som helst för att få en smakbit, eller varför inte hela biten?

Av Camilla - 8 februari 2008 09:50

Vaknade i morse vid 7, och steg upp som vanligt. Har inte gjort något ovanligt, ätit något okänt eller bytt rutiner, men när jag skulle byta från nattlinne till mina kläder så upptäckte jag att hela överkroppen var full av nässelutslag SOM KLIAR! Borde ju vara van vid känslan eftersom jag har haft psoriasis i nästan hela mitt liv, men detta är snudd på olidligt.

  Enda som inte varit som vanligt var att jag badade Lillan efter hennes valpar och för att få igång pälsen. Kan det verkligen vara så att det är henne jag reagerar på?? Nä, det tror jag inte. Frågan är bara om man orkar vara klar hela dagen med denna j-a klåda?! Måste nog till apoteket och köpa allergi tabletter och se om det hjälper.

  Pyret är på dygn 59 idag, snart dags. Hon sover tungt hela nätterna, men numera är det nödvändigtvis inte i min säng. Igår var det lite bäddning igen.

  Ska hämta paket från TradeDirecet med FLAMSÄKERT LIM! Nu blir det mera ljus.

Av Camilla - 6 februari 2008 20:27

Har gjort två nya ljus ikväll.

På bilden syns från vänster: söndagens Vänskapsljus, sedan ett Snögubbeljus och ett Höstlövsljus som jag fixade ikväll, och längst till höger är söndagens Änglaljus.

De jag gjorde i söndags fixade jag med strykjärnet, men dagens ljus är fixade med varma skedar, vilketvar mycket lättare och jag tyckte det gav ett bättre resultat.

Hur brukar ni göra?

Av Camilla - 6 februari 2008 20:19

Kl är 20.20 och Pyret har börjat riva lite halvhjärtat i valplådan. Kan det verkligen vara dags? Hon är ju bara på dygn 56 i dag och en hel vecka kvar...

Nej, hon lägger sig på golvet igen och sover en stund.

Av Camilla - 6 februari 2008 08:27

Jaha, vaknade med huvudvärk igen. Borde väl egentligen gå och lägga mig, men eftersom jag var borta förra veckan så behöver jag gå denna... har ju bara skola på plats varannan dag, och hemstudier varannan, så skam om man inte kan komma då och då.

   Men det är jobbigt. I måndags hade jag 1½h Psykologi och när jag kom hem la jag mig och sov i över 3 h, i mitt mörka, kalla sovrum med en våt kall trasa på pannan. Det lättade men blev inte helt okej, något illa lurar bakom örat. Då var det den högra sidan som bultade och bankade, samtidigt som det var ett konstigt , vibrerande ljud i vänstra örat.

   Idag gör det ont i hela huvudet, men samma öra som har vibrationerna.


   Det blir inga Aloe Vera produkter idag, resan blev inställd. Ska se om jag kan köra bort till Helena någon dag och hämta. Har skola hela dagen idag, i morgon ska jag märka kaniner åt en kompis, och på fredag är det skola och ev tatuering, plus att eftersom det är så kort tid kvar för Pyret så vill jag inte köra omkring för mycket, utan stannar hemma hos henne.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards