Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
3 ägg
2 dl strösocker
1/4 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl rapsolja
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
Garnering: 1 ägg till pensling
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, olja och sist vetemjöl och bakpulver.
3: Arbeta ihop degen, stjälp upp på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna.
4: Dela degen i 3-4 delar. Forma till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5: Vispa upp ägget och pensla längderna med det. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
6: LÅt svalna i 5-10 minuter. Skär dom med en vass kniv i knappt 3 cm tjocka skivor, leta sneda. Sänk värmen till 100 grader.
7: Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka skorporna i ugnen i 40-60 minuter.
8: Låt helst skorporna mogn ai smaken till dagen efter innan de serveras. Förvara dom torrt och i rumstemperatur, då håller de i flera veckor.
TIPS: Hacka mandeln lite. Låt inte svalna för länge innan de skärs i skivor för då smular de och bryts sönder.
Här hade jag bakhjälp/stjälp i form av Malin och Molly.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|