Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
200g margarin
1½ dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2: Rör matfett, socker, sirap och vaniljsocker ljust och pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver och arbeta snabbt samman till en slät deg.
3: Dela degen i 4 lika stora bitar, och rulla ut dessa till plåtlånga längder.
4: Lägg längderna två och två på bakpappersklädd plåt och platta till dom något. Grädda dom mitten av ugnen i 15-18 minuter.
5: Skär upp de nygräddade längderna i sneda snittar och låt svalna på galler.
Gott och enkelt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|