Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
Vet inte var jag hittade detta recept, men gott blev det:
1 gul lök
1 msk margarin
1 msk curry
500g köttfärs
2 dl långkornigt ris
5 dl grönskasbuljong av tärning
1 pkt gröna ärtor
1 burk majskorn
1 krm peppar
½ tsk salt
½ dl finhackad persilja
½ röd paprika
1: Skala och hacka lök. Fräs den i traktörpanna eller dylikt. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter.
2: Rör ner riset och späd med grönsaksbuljongen. Låt koka under lock i 2o minuter
3: Tillsätt ärtor, majs utan spad, och paprika. Låt koka ytterliggare 5 minuter. Smaka av med slat och peppar. Strö över persilja och servera!
Jag tog en hel paprika, och vi använde jasminris, men det blev lika bra. Dunder gott.
Det som blev över fryste vi in och hade till middag en annan dag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|