Direktlänk till inlägg 18 februari 2010
Finns i Allers nummer 8/10
Testade att baka dom idag och har bara en sak att säga: MUMS!
ca 35st 30min tilagning och i ugn, plus 30min att svalna
100g smör
1½ dl strösocker
1tsk vaniljsocker
½ tsk malen kardemumma
1 ägg
3 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 tsk balpulver
Chokladrippel: ca 75g mörk choklad 70%
1: Sätt ugnen på 175 grader, eller 150grader om du har varmluftsugn. Lägg bakpapper på två plåtar
2: Smält smöret i en gryta. Blanda i socker, vaniljsocker, kardemumma och ägg. Rör sedan i havregryn, vetemjöl och bakpulver.
3: Klicka snabbt ut smeten i drygt teskedsstora klickar glest på plåtarna. Om du har varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna samtidigt, annars en i taget.
4: Ta ut plåtarna efter 6-7 minuter eller när flarnen fått lite färg. Låt dom svalna på pakplåtspapper.
5: Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad. Ringla snabbt choklad över kakorna. Låt dom stelna.
6: Lossa flarnen från bakplåtspapperet. Förvara dom svalt i burk med tättsluttande lock.
Tips: jag ringlade bara choklad över en del, och struntade i det på andra plåten. Behövs inte.
De brer ut sig och blir mycket större än man tror.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
|