Direktlänk till inlägg 17 januari 2010
4 pers ca 25 min tillagningstid + 1 timme svalt
200g mörk chjoklad minst 60%
1 knivsudd salt
2 äggulor
2dl vispgrädde
Bryt chokladen i en skål, och smält över varmt vattenbad eller i mikron.
Lyft upp skålen ur vattenbadet och rör ner saltet och öggulorna.
Vispa grädden och vänd ner chokladblandningen i den
Fyll moussen i 4 små koppar och ställ svalt i en timme.
Jag köpte tyvärr för lite chokald så jag gjorde halv sats, som jag sedan delade upp i fem snapsglas, vilket visade sig vara en perfekt portionsstorlek.
Första skeden var lite bitter men sedan gled det ner utan problem. Gott var det!
Kände mig sugen på att baka och hittade ett nytt recept där varken margarin eller mjölk skulle ingå. Det var 3 dl strösocker och 3 ägg som vispades ihop. I med 3 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver och vispa ihop, sedan in med 1 dl kokande...
Var i väg och parade Linus hona Nacho med en snygg viltsvart äldre herre. Eller ja, vi såg aldrig en parning medan vi var i kaninstallet, och lämnade dem ensamma en stund. Men efter en vecka började Nacho möblera om sin bur varje dag. Jag kunde jämna...
I går hade vi föräldrarmöte i Linus innebandyklubb. Det är flera föräldrar som klagat på tränaren och den som är med som ledare på matcherna. Det toppas i laget under matcher, Linus är en av dem som får minst spelartid, minst byte och minst passninga...
I helgen funderade vi på att byta till sommardäck men det kom en heldag i Furuboda och en kaninutställning i vägen När vi vaknade upp i dag kändes det helt okej. Visseligen har det mesta smält bort men vitt var det ändå. Men några bakslag ska ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||
|