Direktlänk till inlägg 10 januari 2010
När man är sjuk och inte gör många knop utanför sängen/sovrummet, då passar det bra att läsa. När jag gick igenom veckans Allers så hittade jag ett recept som lät gott, och så är det GI vilket är bra!
Emme är den enda här hemma som inte äter svampen, men den kan hon pilla bort.
Ska räcka till 4 personer och tar ca 25 minuter att tillaga. Ska serveras till en mindre mängd fullkronspasta för att få bästa GI-effekt.
400g fläskfilé
100g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 paket bacontärningar ca 150g
250 g fullkornspasta
2 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
Servering:
slätbladig persilja och parmesan i flagor
1: Putsa fläskfilén och skiva den tunt. Skiva svampen. Finhacka lök och vitlök.
2: Hetta upp smöret i en stor panna och fräs fläskfilé, bacon, lök, vitlök o champinjoner. Koka pastan under tiden.
3: Häll grädden i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4: Häll av pastavattnet och blanda pastan med oljan. Hacka persiljan.
5: Blanda pastan och köttgrytan i en varm serveringsskål. Strö över persilja och parmesan.
I morgon talar jag om ifall det blev gott
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||
|