Direktlänk till inlägg 10 november 2009
Supergott! Fick receptet av Marie, tack! Har bakat en fem sex stycken. In i frysen och ta fram när det är dags. Servera med vispad grädde och sylt, vaniljglass eller varför inte vaniljvisp?
Ugnstemp: 200grader
Formarna jag använt är Eurshoppers aluminiumformar/pajformar. Går åt två till en sats smet.
1 kg urkärnad pumpa, eller vintersquash
4 ägg
2 dl socker
4-5 dl mjölk
4 msk vetemjöl
3-4 hackade eller malda bittermandlar
100-150 gram hackade eller malda sötmandlar
1: Sätt ugnen på 200 grader
2: Skala pumpan och tärna den i lagom tärningar som du kokar i ca 10 minuter. (så den är mjuk) och sedan mixar eller mosar du den. Går att skala med vanlig potatisskalare.
3: Smörj formarna med margarin
4. Vispa hop de övriga ingredienserna i en skål. Blanda i pumpan.
5. Häll smeten i formen och sätt in den i ugnen i 45-60 minuter eller tills den fått fin färg.
VARNING! Smeten är lös, så var stadig på hand eller ta ut ugnsgallret, sätt formarna på den och häll sedan i smeten i formarna och in i ugnen.
Mitt första försök blev en form i ugnen och en form vars innehåll var spillt på ugnsluckans insida och golvet nedanför spisen till hundarnas stora glädje
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|