Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009
Igår bakade jag pumpabröd. Det var superenkelt och blev riktigt gott, smakade och luktade mer som en kaka, och då berodde det inte på att man använder sig av sockerkaksformar vid gräddning
Sugna på att testa själva? Så här gör man:
Pumpabröd (2 st)
Ugnstemp 175grader
detta behöver du:
7 dl vetemjöl
7dl grahamsmjöl
1msk bikarbonat
1msk salt
2dl torkade pumpakärnor
1 dl ljus sirap
3 dl finrivet pumpakött
10 dl filmjölk
1. Sätt ugnen på 175grader och smörj två avlånga 1½liters bakformar
2. Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke
3. Tillsätt sirap, rivet pumpakött o filmjölk och rör samman till en slät smet.
4. Bre ut smeten jämt i formarna och strö över lite pumpafrön
5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca en timme
6. Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dom kallna inlindade i en bakduk.
Ät o njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|