Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
1 dl havregryn
100g rumsvarmt smör alt margarin
½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
50g mörk choklad (70%)
1 sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna tills de börjar få färg. Låt kallna. Vispa smör och socker pösigt. Blanda ner havregrynen och mjöl blandat med bakpulver. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.
2: Forma degen till små runda kulor. Lägg dom på plåt klädd med bakplåtspapper och tryck till dom något med en gaffel.
3 Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna på ett galler.
Såg fel i vårt skafferi så det blev ljust bakchoklad istället.
Tyckte de var enkla att baka MEN alldeles för söta. Inget MUMS utan bara okej...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|