Direktlänk till inlägg 17 oktober 2010
I lördags lagade jag till en av de kaniner som föddes en månad efter takraset i Nyköping, därav namnet inom parantes, rätten heter egentligen "bara" Fransk Senapskanin.
1 kanin, ca 1 kg
3 msk osötad senap (jag använde Dijon-senap)
2 tsk timjan
2 msk olja
1 tsk salt
(buljong)
Servera direkt ur ugnen med potatismos och kokta grönsaker.
Tips: Jag öste bara köttet en gång efter ca halva tiden, och glömde vända på det. Mitt tips är att ösa köttet var 15-20 minut och vänd på det minst en gång under stektiden, trots att det inte står något om det i receptet.
Det var gott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|