Alla inlägg den 10 juni 2013

Av Camilla - 10 juni 2013 19:32

Idag har vi haft bouppteckning efter pappa. Snabbt och lätt avklarat, en ren formalitet, och siffrorna bara ett spel för gallerierna (enligt begravningsbyrån) men ett lagligt måste.


Känns lite som att i samhällets ögon är pappa nu bara reducerad till siffror på ett papper, statistik i rullarna.


Men hos oss lever han kvar i minnet, älskade pappa!

Av Camilla - 10 juni 2013 19:31


Kopierat från polisen.se idag 2013-06-10 kl 19,32

 

Lämna aldrig hunden i en varm bil

Polisen vill informera allmänheten om riskerna att lämna hunden i en varm bil. Det är mycket allvarligt och direkt livshotande att förvara en hund i en parkerad bil på sommaren.

Även om bilen står i skuggan och du lämnar en glipa i fönstret för ventilation kan det snabbt bli mycket varmt inne i en bil.

När en hund i en solvarm bil börjar visa tecken på överhettning som kraftigt flämtande andning och psykisk påverkan t.ex att den söker skugga, verkar apatisk eller har panik, är det viktigt att snabbt få ut hunden. I akuta nödlägen kan en ruta behöva krossas innan polis anländer.

– Den som ser en hund i en varm bil där hunden visar tecken på överhettning har rätt att, för att rädda hunden, krossa rutan med stöd av nödbestämmelsen i 24 kap 4 § Brottsbalken. Nöd föreligger bland annat när fara hotar liv, hälsa eller egendom. Den som vidtar den räddande åtgärden måste vara beredd att identifiera sig för tillkallad polis eller bilägaren/föraren, säger Helén Berggren, kommissarie vid Hallandspolisens rättsenhet.

En anmälan om djurplågeri bör göras i de fall en hund far illa i en lämnad varm bil.

Veterinärer får varje år behandla hundar och katter som fått värmeslag när de lämnats kvar i bilen av sina ägare. Det är inte bara temperaturen som avgör hur snabbt ett djur inne i en bil får värmeslag och eventuellt avlider. Även luftfuktigheten har betydelse. Ju högre luftfuktighet, desto snabbare överhettas djuret. Luftfuktigheten ökar mycket snabbt då hunden hässjar. Din bil är ett fordon, inget förvaringsutrymme för ett djur.
Rekommenderade åtgärder:
Kontakta polisen
Notera registreringsnummer
Notera klockslag och tidpunkter
Notera hur ventilation och lufttillförsel tillgodoses
I nödfall krossa rutan

Informationen är delvis hämtad från Jordbruksverket.
Nyhet från

Halland

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards