Direktlänk till inlägg 23 september 2011
Laxbitar (jag köpte laxfilé på ICA, förpackade en och en.)
1 morot i skivor
1 gul lök i skivor
2 tsk salt
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
3 vitpepparkorn
1 liter vatten
1 dl vitvinsvinäger (jag tog en skvätt ättika i stället)
Gräslökscremen:
1 dl creme fraiche (ynkligt lite, jag tog 2½ dl till två personer)
20g gräslök (skulle vara frsyt men gick lika bra med färsk)
salt, vitpeppar
serveras med kokt broccoli
1. Blanda gräslök, salt, peppar och creme fraiche. Kör med mixer så att allt blir en slät mjuk massa. Blanda i lite till creme fraiche (efter behag som farbror Melker sa) och låt sedan stå i kylen tills serveringen.
2. Blanda allt för fiskkoket, utom fisken, och koka upp i ca 15 minuter. Lägg sedan i laxen och dra den åt sidan. Låt stå i ca 10-15 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
3. Koka upp vatten , i med broccoli buketter och låt stå i någon minut beroende på hur krispig du vill ha din broccoli. Ta upp och låt rinna av.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
|||||
|