Direktlänk till inlägg 6 augusti 2011
2 port
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
,25g saffran
1½ dl ris
½ dl vitt vin
2½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
salt, peppar
2 bratwurst
2 dl gröna ärtor
250 g räkor och kräftstjärtar
Garnera med 2 limeklyftor, timjan och salladsblad
1: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en gryta med olja och saffran. Tillsätt riset och låt det fräsa i 1 minut.
2: Späd med vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och buljong, och låt riset sjuda långsamt, ca 20 minuter. Rör om då och då. salta, peppra.
3: Skär korvarna i bitar och stek dom i en varm stekpanna tills de får färg. Spola av ärtorna i kallt vatten och fördela korv, ärtor, räkor och kräftstjärtar över paellan. Servera.
Jag struntade i vinet, eftersom jag inte gillar vin i maten. Enkelt och lätt att göra. Gott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|