Direktlänk till inlägg 6 augusti 2011
Grundreceptet är till 8 personer, men går enkelt att minska eller öka.
1 hel laxfilé med skinn, ca 1½kg
1½ tsk salt
1½krm svartpeppar
1 dl finhackad dill
½ finhackad purjolök
2 dl creme fraiche
1: Sätt ugnen på 200 grader
2: Lägg laxen med skinnsidan ner, i en smord långpanna. Krydda med salt och svartpeppar.
3: Rör ihop dill, purjo och creme fraiche. Bred över laxen.
4: Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och flytta över på serveringsfat.
Servera med potatis- och/eller grönsallad.
Jag hittade ingen lagom liten bit laxfilé med skinn när jag skulle göra detta till 2 personer, så jag köpte Icas laxfiléer, de som är "portionsförpackade" Minskade inte på cremen, så det var mycket ovanpå.
Gott och enkelt att göra. Man kan ju minska eller öka mängden dill utefter smak och tycke. Purjolöken bör inte minskas, för då tappar röran gärna smak.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|