Direktlänk till inlägg 25 augusti 2010
Här är receptet på morotskakan jag gjorde. Jag var lite besviken på glasyren, dels var den "lös" och kladdig och dels så jäkla söt . Och kakan är lika god utan glasyr som med tycker jag. Även om sockerälskarna i familjen säger annat
.
6 dl riven morot
2 dl olja
5 dl mjöl
4 ägg
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
4 dl socker
Glasyr:
120g Philadelfiaost
50g margarin
4 dl florsocker
1: Riv morötterna. Blanda ägg och söcker pösigt och tillsätt övriga ingredienser. Grädda kakan i en smord långpanna eller i 2 runda tårtbottnar, i mitten av ugnen i 40 min på 175 grader.
2: Blanda glasyren med elvisp för att få en slät yta. Bred på kakan - som ska ha KALLNAT först!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|