Senaste inläggen

Av Camilla - 11 maj 2020 10:17

Konstigt ordspråk egentligen. Hur trött är ett as? Är aset ett dött djur så borde det ju inte känna trötthet längre?

Jaja, trött är jag i alla fall. I fredags cyklade vi med Linus till skolan då det var kanonfint väder, om inte så varmt ännu men med teperatur som lovades gå upp runt 20 grader under dagen, och Linus skulle ha skoljogg under dagen. Sedan fortsatte vi på cykelvägen ut mot Näsum, tänkte att vi skulle cykla 1 h ut och se hur långt vi kom.

Vi kom ut till Skånes längsta järnvägstunnel (tror jag) vid Barnakälla i Näsum. Sedan vände vi hemåt igen.

Vädret var härligt, men vägen var ganska backig, och vi hade uppförsbacke de sista kilometrarna mot tunneln, och därmed uppförsbacke nästan hela vägen hemåt efter den stigningen.

3 mil på 2 h blev resultatet och jag var ganska mör i benen och i rumpan. Sedan var det bara att cykla till skolan och hämta Linus ett par timmar senare.


I lördags var det tipsrunda på Olofströms Ridklubb. 20kr om man gick och 100kr om man lånade häst och red den. Klara och Linus skulle rida och Linda, jag, mamma och Markus gick. Linda ledde Klara på ena hästen, en stor brun vid namn Rambo, som användes i handikappridningen. Dock var Rambo ett matvrak och skrämde Klara ganska rejält i början så det tog ett tag innan hennes skräck släppte men sedan njöt hon också. Han skull smaka på allt grönt runt om oss, och rycket när han gör ett försök skrämmer skiten ur den ovane direkt.

Linus fick en annan Stallonehäst vid namn Rocky. En svartvit skäck importerad från Irland. Troligen Tinker med enormt hov och benskägg, gick nästan från knäna och ner. Snäll men ville inte stå stilla så en gång slängde han till med huvudet för att få igång oss och jag damp med rumpan ner på en sten som så påpassligt stod vid stigen och var beklädd med mjuk mossa.

Den gula ridstigen var ungefär 2,4 km lång men med mycket varierande terräng, upp och ner, över stock och sten. Vi som gick var genomsvetta när vi kom tillbaka till ridskolan.

Vi fick ta in hästarna och borsta av dem. Klaras Rambo skulle inte ut mer så han fick stanna i sin box och de fick hänga in hans sadel och träns igen. Rocky skulle ut igen så vi fick lägga hans sadel och träns utanför boxen.

Sedan var det utslagsfråga, en burk med sömmar, hur mågna trodde vi att det var?

Innan vi åkte vidare tog vi en fika som klubben bjöd på i form av saft/kaffe och kanelbulle.


Igår tog vi cyklarna och cyklade 1 mil. Imponerad av Linus som hänger på. Han var inte med i fredags men målet är att han ska med längre sträckor också, vi ska sikta på att kunna cykla ner till mamma i Agerum tidsnog.

Natten mellan i går och i dag var illa, han frös, fanns ingen pyjamas som passade, de var för vida runt magen, han hade tandkrämsfläck på underställsbyxorna, han var inte trött, kunde inte sova och så vidare. Så han fick komma in till mig. Men han trängs och buffas och är varm, så när Markus kom upp vid halvett-tiden bad jag honom bära in Linus i sin säng. Behövdes inte för Linus vaknade och gick själv, men min sömn blev mer störd än vanligt så efter denna helgen och natten är jag trött som ett as.

Av Camilla - 3 maj 2020 10:01

Egentligen tycker jag att det är allt man hör om, corona, corona, corona. Men samtidigt verkar det inte som om alla hör det tillräckligt, eller går det helt enkelt inte in i deras tjocka skallar hur allvarlig sjukdomen är.

"Inte värre än en vanlig influensa" är det många som kläcker, även jag den första tiden. Man trodde ju på all gödsel som Folkhälsomyndigheten kläckt ur sig. 

Men nu, allt efter hur det utvecklas så har jag insett allvaret. Man kan inte jämföra det med en vanlig säsongsinfluensa då detta är en ny influensa som vi inte sett innan, inte har något vaccin mot och inte vet hur vi ska hejda eller få att spridas mindre. 

Den slår inte bara mot äldre som FHM försökt ituta oss, utan den slår mot ALLA, oavsett ålder, och oavsett om du tillhör en känd riskgrupp eller inte.


Nu höjs det röster mot att allt är nedstängt. Inga kaninutställningar, inga hundutställningar, inga premieringar eller tävlingar inom ridsporten (eller i alla fall i väldigt liten skala). Men världen går inte under för att vi inte kan göra det vi är vana vid, det finns ett liv efter corona, vi får helt enkelt avvakta. Och klarar vi inte att låta detta året bero i tävlingsformerna, ja då är oddsen att vi skulle fortsätta med våra hobbies utan corona väldigt liten. 

Jag klagar inte på att alla utställningar för kaninerna är inställda. Nej, nu är det avelssäsong, pälsarna inte de bästa och därmed inga större poäng på kaninerna ändå om vi skulle åkt ut på utställningar. 

Inga kort på avelsdjur, men hallå låt det bli en lucka då, eller försök få ett kort till hösten eller nästa år, som du kan stambokföra på. Jag tar alltid kullar på våren och ställer hela hösten/vintern på de utställningar jag vill, så mina har kort. Och jag har inga avelsdjur som inte är stambokförda så jag kan tåla en lucka. Det är framförhållning oavsett pandemi eller inte som gäller.


Vad jag tycker är värre är att vi inte kan umgås som vanligt, Linus kan inte ha sin farmor-dag, vi kan inte simma eller gymma. Men det finns en underbar natur utanför dörrarna där vi kan promenera eller cykla, Olofströms kommun blev vald till årets Friluftskommun 2018 så vi har gott om vägar, leder, promenadsråk att utforska, vi har telefon och kan både ringa eller skypa.


Det gäller bara att hålla ut, men framför allt inte glömma. Det kommer att bli bättre.

Av Camilla - 3 maj 2020 09:58

Från och med 2020-05-01 är jag numera fast anställd på Region Blekinge.   

Min tjänst var ett vikariat i ett projekt från början, sedan blev mottagningen en fast del av Region Blekinge men min anställning ändrades inte utan fortsatte som vikariat. 

Men nu, nu är den fast anställning. 

Jag trivs väldigt bra, och arbetar mina 50 %. Är osäker på om jag någonsin skulle klara av mer än 50 %. Jag kommer att sluta som fattigpensionär men längre dagar fler dagar i veckan är inget för mig. Jag är uttröttad när jag kommer hem ändå, på grund av fibromyalgi, psoriasisartrit, eventuell artros, förskjutningar i nacken. Och fibromyalgin har så många delar, jag hinner inte med mer utan att bli hjärntrött.

Av Camilla - 6 september 2018 18:30

Sitter här i soffan med huvudvärk och bihålesvärk, och ont i en tand, fast egentligen är det i käken. Snoriga hösten är här.


Vi har varit en dag på High Chaparall, Linda ordnade biljetter via jobbet då Södra abonnerade hela parken en lördag för sina anställda och skogsägare. Skitmycket folk, köer till ALLT och folk som till och med trängde sig i bilköen så det höll på att bli krockar. Men kidsen hade roligt och det är det viktigaste. 


Sedan började förskoleklassen - nollan. Måndag till torsdag 8-12, och om det behövs så fritids på det. 8 pojkar och 14 flickor. Linus verkar gilla det. Ja, kanske inte att det är 8 flickor och 14 pojkar, men att gå och få lära sig läsa och skriva. Han var lite besviken efter första gången för han trodde på allvar att han skulle kunna läsa efter en dag i nollan.


I måndags var hans klass i simhallen. De har lyckats att få 5-6 gånger i simhallen för undervisning, inte alla skolor i kommunen som har det. Och i dag blev det start på simskolan. 13 gånger i gruppen Kattfisken, Han har längtat efter detta, och verkade ha jättekul även om han inte gillar att få vatten i näsan.

Av Camilla - 20 juli 2018 21:44

   

Då lägger vi in frusna vattenflaskor i burarna, och alla, men speciellt rexarna ÄLSKAR det! Underst i denna rex-högen ligger en flska med fruset vatten.

Av Camilla - 20 juli 2018 21:31

December 2016 köpte jag en surfplatta på HN i Kristianstad, till Linus i julklapp. Inom 6 månader åkte den in på första reparation,  laddade inte när den hade sladden kopplad, något sönder i den porten. Tog tid innan den kom tillbaka men den kom.


Andra gången den gick sönder, stod den bara och hackade på Android nör den skulle starta upp, lämnade in den och de skulle ringa när den var färdig. 3 veckor har HN på sig minst. Efter 5-6 veckor ringde jag och efterlyste den. De i butiken säger att de skickat sms att den var fördig, men ingen av våra mobilen har fått något sms och enda numret på serviceordern var hemnumret, där har inte kommit några okända nummer. Alltså ren lögn.


29 maj lämnade jag in plattan igen, samma fel som sist. I måndags 16 juli började jag att ringa deras 010-nummer utan att komma fram till Kristianstad. Eller ja, jag kom fram men ingen svarade. Kollade Facebook och kvittot, där fanns ett 076-nummer, som jag ringde och fick samma respons. Ringde till slut kundtjänst som nästan var hånfulla med att det där 076-mnumret kunde jag ringa i evighet för det var inte i bruk... Kanske man skulle ta bort det från nätet då??? Tjejen på kundtjänst skickade mail till butiken i Kristianstad, och uppmanade dem att återkoppla till mig snarast. Inget samtal i tisdags. Inget i onsdags och då ringde jag igen utan att nå butiken. i går torsdag ringde jag kundtjänst igen som åter skickade till butiken. Jag ringde från kl 10 till kl 19, alltså kontinuerligt under dagen utan att få någon kontakt. 


I dag ringde de äntligen. Plattan är på vift i Danmark. De vet inte var den är. Men jag kan få en ny, som egentligen är bättre..... 

Mitt svar?? 

Nej tack, jag är INTE intresserad av att få någon ny vara från Harald Nyborg,  Kan de inte ge tillbaka min inlämnade platta lagad och färdig så vill jag ha mina pengar tillbaka. De har skött hela detta köpet så otroligt dåligt, och jag vill verkligen inte ha något mer med dem att göra vad gäller varor med garanti.


Vi körde in, fick pengarna överförda till mitt kort (eller ja, har ett kvitto på retur av pengarna återförda, men de syns inte förrän 12-48 h efter att butiken knappat igenom returen på mitt kort) 

Sedan körde vi inom Elgiganten och köpte en Huawei platta åt Linus. Lite dyrare m.en så mycket bättre i kvalitet. Hoppas att den håller bättre än HN's skit.


Av Camilla - 20 juli 2018 21:25

I dag har vi varit på utfärd. Jag har inte varit på Kjugekull på många år, långt innan pappa gick bort. Linus har aldrig varit där, inte heller Markus tror jag. Men i dag tog vi en tur dit, lagom temperatur trots att jag svettades floder, och den röda slingan som var 1350m. Vi tog en avstickare upp på utkikskränet, jäklar vad man ser över Ivösjön mm. 


 

Kolla som trädet växt in mot stenblocket.

     Ser inte så stort ut, kan vara ett ungträd/sly mot en vanlig sten.....


  Eller ja, kolla nu när Linus och Markus står där. 

Där skulle gå får enligt beskrivningen, men vi såg bara bevis på att de varit där, inga riktiga får. Men däremot en himla massa människor, turister både från Danmark, Tysklan och Österrike. 

Ett träd hade 2 ekorrar i slagsmål som for runt stammen, roligt att se. 


Av Camilla - 28 juni 2018 17:29

Japp, varit hos doktron i dag och fått diagnosen Trocanther Bursit. På vanlig svenska: inflammation i slemsäckarna i höfterna. Ont gör det i alla fall. Har haft det tidigare, även då i båda höfterna, men vi valde att bara ge kortison-spruta i ena höften och det varade mindre än 2 veckor, så vi försöker att få det att självläka.... jag hoppas i alla fall. 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido