Senaste inläggen

Av Camilla - 31 augusti 2020 07:58

   

Många har tjatat hela sommaren för att vi inte haft kaninutställningar på grund av corona. 
Själv är jag ganska nöjd och på frågan om jag har saknat det så kan jag säga nej!! 

Inte bara för att jag har en hel del hälsosam respekt för viruset och smittspridningen. 

Inte för att jag saknar alla kaninuppfödare/utställare man pratat med, vi kan chatta på messenger eller faebook istället.


Nej av 2 väldigt stora och viktiga anledningar:

1. Jag aktar mig för utställningar på sommaren då det sprids mycket RVHD2 runt om just nu. Fortfarande inte många som fått det hem efter en utställning (jag har faktiskt inte hört om någon) men det är fler som rör sig runt om i naturen och kanske får smittan med sig på kläder och skor, och som kan sprida så.

2: Kolla bilderna.... ser det ut som om mina kaniner är i tillräckligt bra päls för att ställas ut? De ser mer ut som tyget Minky, eller som träsktroll.


Nej, vi är ganska nöjda med att stanna hemma.

Rex

Av Camilla - 25 juli 2020 16:53

Helt ofattbart att dessa godingarna inte hittat nya hem ännu! 
De är 3 månader gamla, kommer att väga 3-5 kg som vuxna och deras päls är helt underbar, som att ta på plysch, bomull eller som en reporter sa: som man tror molnen är.

       

Av Camilla - 25 juli 2020 16:32

Ja, hade kaninköpare som ville veta vikten på ungarna som är till salu så jag skulle hem till mamma och väga, låta en del hanar flytta hemifrån och städa några av burarna. 

Men jag hade redan spånen nere hos mamma och varför köra bilen ner när det skulle bli 22 grader och knappt någon vind? 

Sagt och gjort. Vid 9-tiden satte jag mig på cykeln och gav mig neråt. 1 timme senare ställde jag cykeln på mammas gräsmatta. Snabbt och lätt. Höll på att köra över en svart huggorm ELLER snok på ett ställe. En gammal igenväxt grusväg som numera knappt har en 20 cm bred cykelväg där denne svarte slang låg och solade. Den hann precis undan, jag lyfte upp mina ben och styrde åt andra hållet men hade INGEN som helst lust att stoppa cykeln, oavsett om det var orm eller snok.

När jag ändå gick där nere och pulade så passade jag på att diska alla vattenskålar och fylla med svalt, rent vatten. 

Malin, Anton och Ebba kom en stund också så vi tog en kopp kaffe. 

Efter det var det då dags att cykla hem. Motvind större delen av färden men inte samma vindstyrka som när vi cyklade hem från Sölvesborg. Stolt över mig själv för jag har inte gått en meter av sträckan denna gången utan cyklade allt. Och ganska snabbt gick det också, 3,4 mil på 2 timmar är helt okej när man cyklar på en nostalgicykel med bara 3 växlar som dessutom hoppar lite som de vill ibland.

Nu får vi se vart nästa cykeltur tar oss och hur lång den är. Planen är väl lite smått att nästa sommar kanske cykla ner till Furuboda.... kanske....

Av Camilla - 21 juli 2020 16:15

Så satte vi igång med vår "to-do" resa. Tyckte att vi cyklat ihop tillräckligt med mil i benen för oss alla 3, och det var lovande väder enligt SMHI (fast jag tror fortfarande att de kör gissningstävling med lappar i en burk istället för riktiga avläsningar).

Sagt och gjort. Tanken var att cykla hemifrån vid 11 men först var det frågan om regnkläder, skruva fast mitt cykelhjul ordentligt, hem igen för det tog i, sedan hoppade kedjan av och till slut kom vi iväg. Första stoppet Näsum där vi åt lunch. Sedan var det full fart till Barnakälla (typ 30 minuter från Näsum) där Linus åt 1 banan innan vi satte iväg igen. Märktes väl att det var 3 olika kommuner som stod för cykelvägen, efter Barnakälla blev asfalten markant sämre och sista delen mot Sölvesborg var den genomvuxen av rötter.

När vi kom in till Sölvesborg var Linus rejält trött, det var ändå 2,5 mil in, och det hade gått fort för honom. Uppförsbacke nästan hela biten mellan Barnakälla och Sölvesborg. Och han måste prata när han är trött när vi är ute annars orkar han inte, men tillslut (efter 2 h med honom tjattrande bredvid om uppfinningar, spel m.m.) så var mammans öron såriga och när jag sa åt honom att cykla fram och prata med pappa, jag MÅSTE få vila mina öron, då tystnade han och surade. Han vet också hur han ska lägga in stöten. Jag älsakde inte honom när jag sa åt honom att vara tyst några minuter....

Inne i Sölvesborg köpte vi varsin mjukglass (inte ensamma om den tanken, det var mycket folk vid glass & sillabåten). Sedna kom farmor och farfar och hämtade honom så att han skulle slippa sista biten hem.

Vi vuxna fortsatte på cykelvägen mot Ysane, via Norje, Agerum, Kylinge, Gränum och hem. Vi klarade oss från regn sånär som några droppar i Kylinge, men det gick inte fort. För vi hade medvind till Ysane men nästan framme i Norje var det motvind och farten började sina. I Agerum var det som att cykla in i en vägg av motvind. Men vi gjorde det. Sammanlagt 5,6 mil på 4h och 20 minuter. Men fy fan vad ont i rumpan jag hade, det gjorde riktigt ont att gå och kissa hela kvällen. 

Av Camilla - 14 juli 2020 15:32

   

Igår var en mellandag, för blåsigt och kyligt för att hitta på något roligt utomhus och inget museum vi var sugna på, men i dag lovade det bättre väder och mindre vindar. Så vi började dagen med ett par turer i backen med lådbilen innan köparen kom och hämtade Linus gamla cykel. 

När hon åkt tog vi en snabb kopp kaffe/saft och bulle innan vi gav oss ut på dagens cykeläventyr. Vi har en plano m att cykla Blekingeleden från Jämshög och in till Sölvesborg för att äta glass i Molins & Vänner, som har Otto-glass. 

Men det är jobbigt nog för oss vuxna att cykla, och vad är det då inte för Linus? Handlar om nästan 3 mil enkel tur. Så vi försöker få in några mil i rumpa och ben innan det är dags. I dag cyklade vi till Barnakälla mellan Bromölla och Näsum och sedan tillbaka till Näsum där vi åt lunch innan vi tog resten av turen hem. 3,2 mils cykling i ben och rumpa.... Har inga som helst tvivel om att vi klarar det, även om vi vuxna ska cykla hem från Sölvesborg också, men Linus är dock bara 8 år och det är för mycket att cykla tur och retur för hans del så vi har avtalat med skjuts. Men inte i dag, i dag hade glassbaren stängt.

Av Camilla - 12 juli 2020 22:26

                               

Ett ganska makabert ställe som ställde mer frågor än det gav svar. Var alla bilarna Åkes? Varför sparade han dem i mossen? Vad var det för bilar, en del kände man ju igen som någon amason, pv eller folkvagn, folkvagnsbuss men resten då? 

Det avr ett populärt besöksmål i dag, vi fick parkera 1 km längre bort på en liten grusväg för att gå tillbaka, och när vi gick till vår bil stod det flera jänkare och andra bilar längs dikerenen.

             

Av Camilla - 12 juli 2020 22:24

 

Här är Linus nya kanin att ställa ut när corona släppt sitt band runt världen. En Rex hane som vi döpt efter uppfödaren. 


Av Camilla - 12 juli 2020 22:19

        

I fredags tog vi ett litet äventyr på cykel. Linus har fått ny mountainbike och ger järnet, och vi tog en "liten" tur ner till mamma i Agerum. Kollade SMHI flera gånger om dagen och var säkra på att vi inte skulle cykla i regn. Cyklade hem 2 timmar innan regnet skulle komma enligt appen vi kollade precis när vi skulle köra. Hann nästan hela vägen hem, men vid golfbanan i Gränum öppnade sig portarna och vi var rejält våta när vi kom hem. Men Linus cyklade hela sträckan utan det minsta gnäll. Vilade doc 2 timmar hos mamma innan vi cyklade hem så det var inte nonstops cykling

Får lägga till 900 m till på sträckan eftersom vi gick inom affären i Jämshög för att köpa med oss fika och färdkost, sedan startade vi Runkeepern. 

Djupt imponerad av Linus, hans ork och hans envishet. Nu ska vi sikta på att cykla in till Sölvesborg och äta Otto-glass i nya glassbaren en dag. Men då behöver han bara cykla en sträcka, sedan hämtar farmor och farfar upp honom. Är lite väl mycket att begära av en 8-åring att cykla 5,8 mil på en dag,

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido