Alla inlägg under februari 2018

Av Camilla - 18 februari 2018 12:36

Kvart efter beräknad avfärd lämnade vi Edenryd. 9 människor och ca 40 kaniner fördelade i en Renault Traffic. Gott om plats och flaskor med fruset vatten mellan kaninfacken i fall det skulle bli varmt. Linda körde. Första stoppet var nere i Svågetorp där vi passade på att lufta kaninerna lite, köpa lite kaffe och gå på toa. Och träffade på vårt resesällskap, Louise Printzlow som skulle över och döma.  Sedan förtsatte resan över broar och nästa stopp passade vi på att äta lite också.  Vi kom ner på torsdagen som beräknat vid 16-tiden, och kunde efter ett tag sätta in våra kaniner i sina fack.  Passade på att putsa dom lite innan så att det värsta var borta i fall de suttit på sina pluttar under resan. Vattnade våra egna och hjälpte sedan till att fodra alla kaniner som var på plats. I Danmark blir alla kaniner fodrade av arrangörerna om man inte valt att fodra själv med egen mat. 


Mamma hade suttit i AC-draget på vägen ner och hade feber på natten, men det var nog inte det ända då alla utom jag hostade på vägen hem, och Linda har varit hemma en vecka på grund av feber och en hosta som inte vill ge sig.

Men tillbaka till Danmark nu. På fredagen vaknade vi tidigt och åt gemensam frukost i boendet, innan jag och Linda gick över och putsade kaninerna. Eftersom både mina och Lindas ska ha vita tassar så blev det lite puts. Mammas är inte samma sak eftersom de är gulröda i färgen under tassarna, där tar man bara och tvättar bort eventuell smuts/bajs.


Det gick bra, väldigt bra. I år igen blev jag BIR av alla Rex, vit rödögda med en hona 95,5p. Av mina 8 hade jag en 1x93,5, 1x95, 3x94,5, 2x94 och 1x93,5. Detta gav mig förutom mitt BIR även plats 11 av alla 132 prisberättigade. Frågan är om jag blev bästa svensk eller inte, då Mattias Gustafsson som kom 6a, egentligen bor i Vara men är medlem och tävlar för Bornholm. 


Mamma fick på sina fyra 94,5-94-94-93,5 och plats 119. Linda hade 90,5-91-94,5-94,5-95p och plats 63. 

Jag sålde en hona och den honan jag blev BIR med bytte jag bort mot en annan hona som fått 95p, uppf/ög Kristian Mose Kristensen. Hon har inte lika bra kropp som mina, en smalare variant men mycket bättre päls. Och jag har en tendens till lite lång päls så jag behövde få in något bättre.


På lördagen var det inofficiell europabedömning. Jag, mamma och Linda hade anmält varsin kanin dit. Det var en österrikisk domare som gick igenom de anmälda och förklarade på tyska och engelska vad han letade efter. Han var väldigt noga med hakpåse, enbart antydan till hakpåse gav anmärkning. 4 kaniner fick 96,5p som mest och det var intressant för ingen av dom var bland gårdagens 96or.

Kaninen som blev BIS på fredagen, en stora silver på 96p, fick på europabedömningen enbart 95,5p. Wiener svart som fick 95,5p på fredagen fick 96,5p på lördagen osv.

Mammas Jähkel som fick 94p p LU-bedömningen fick av österrikaren 96p, och hade fått mer om vi hade plockat hans 4-5 vita hårstrån.  Min Enya fick 95p på båda bedömningarna, och Lindas rhinsk fick 94,5p på LU och 94p på europanbedömningen.


Med oss hem hade vi även en tysk new zealand red som Bent köpt åt oss. En underbar herre, som fått 97p i Tyskland, och som nu fått para vår tyska hona och en egenuppfödd hona. Vill inte para alla med honom i år, utan tar kanske en kull till för att ha något att utvärdera. Kullen tysk-tysk blir totalt obesläktat med ALLT vi redan sålt under åren då tyskans förra kull bor kvar hos oss. 


Prisutdelningen hoppade vi över då blåsten tog i och det snöade. Vi körde vi dlunch på söndagen och det var nog tur, för även om broarna fortfarande var öppna så var det inte helt enkelt att köra över dom, bilen var ganska vindkänslig. 15-16 m/s och så byar på det. Hujja....!


     


LIA

Av Camilla - 18 februari 2018 12:23

LIA vecka 2 är öve roch i morgon börjar tredje veckan. Lär mig massor och det är jättehärliga människor där, både sekreterare, sjuksköterskor, logopeder och läkare. Trivs bra.


Denna veckan ska jag få göra studiebesök i Karlskrona. 


Av Camilla - 8 februari 2018 06:00

Japp, i dag är det dags att ge sig av. 60 mil enkel resa, tillsammans med andra kaninnördar. Till Oxbøl, Danmark. 

1173 kaniner är anmälda och vår buss står för ett 40-tal ungefär. Fraktar 2 dvärgvädurar ner och 2 hem (tror jag) och sedan har jag 8, Linda 6, mamma 4, Lotta 12, Tom 6 och tror Nettan 4. 


Vi har lovat att hjälpa till på utställningen, "svenskbussen" ska hjälpa till med att fodra djuren. I Danmark blir djuren matade med foder av arrangören om inget annat står. Vi har med lappar där vi skrivit att fodrar våra själva, eftersom de inte är vana vid det fodret de använder på utställningen.


Med oss hem har vi också en new zealand red hane åt mamma, det vet vi. Han är inköpt i Danmark och har suttit i Danmark nu i cirka en månad i väntan på denna utställningen. Men man vet aldrig vad mer man har med sig hem.

Jag har pratat med en annan dansk rex-uppfödare om att eventuellt byta. Jag hade helst velat ha en ny hane, men han sitter i samma sits som mig, haft ett honår. Så han vill ha en hane och kan tänak sig att byta mot en hona. Men det finns kanske flera på plats som kan tänka sig att sälja eller byta bort en hane.



Av Camilla - 5 februari 2018 17:47

I dag började jag min sista LIA. 

Strul med internet dock så jag har "bara" gått bredvid och kollat. 

Men i morgon fungerar förhoppningsvis allt det tekniska.


Dessutom varit på anställningsintervju. Och ikväll ringde de, jag har fått jobb på sjukhuset i Karlshamn. Halvtid, ekonomiskt inte så bra men ändå helt okej ett par år. 


På minussidan, Markus och alla hans arbetskamrater har blivit uppsagda. Hela företaget ska läggas ned, de har fem veckors produktion kvar, men uppsägningstiden för de anställda är 4-6 månader.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards