Alla inlägg under september 2013

Av Camilla - 24 september 2013 13:40

Snabba ryck   

Igår kl 10 när vi började på Karlshamns Lärcenter kom läraren fram och sa: du ska besöka Lidl i Olofström i morgon, när de öppnat. Träffa butikschefen och ge ditt bästa.

Idag kl 9 när de öppnade så gick jag in och bad om att få träffa butikschefen, fick ett snabbt möte. Drog igenom hela kittet så bra jag kunde, och fick till svar att hon skulle prata med regionens platschef. Skulle få svar innan helgen, men 3-4 timmar senare fick jag ett positivt svar, fick välja att börja på onsdag nästa vecka, men frågade om jag kunde börja redan på torsdag. Varför gå hemma och vara sysslolös när det är meningen att jag ska vara ute och få praktisk kunskap? 

Visseligen kommer inte min blivande handläggare att vara där denna veckan, men det gäller bara dessa två dagarna denna veckan, så det gör nog inte så mycket.

Ska bli spännande, intressant och framför allt ROLIGT. 

Så på två dagar är det fördigt :) 


När det väl börjar hända saker då går det undan av bara farten :)

Av Camilla - 22 september 2013 21:05

Idag har vi varit en tur till IKEA i Älmhult. Mamma, Linda, jag, Linus och Markus. 

Först en runda in på Fyndet, där jag hittade plastskiva att ha under Linus matsstol, lite tallrikar o muggar. 

Sedan in på stora IKEA där vi tog en fika och sedan handlade lite grejor till Linus rum, en Måla griffeltavla med papprulle, kritor till tavlan och så ett bord med två stolar. Uppskattat ska jag lova, han har haft jätteroligt med det hela kvällen. 

Mamma köpte en ny köksblandare,  "gammal" modell, fin. 

Linus hade skitroligt, sprang omkring med mormor eller pappa, och busade bland hyllor och grejor. Linda var han hos också en stund, men eftersom hon hoppar på kryckor när det är mycket gående, så var det bara kortare stunder. Men dela dammsugare med henne, det skulle han definitivt.

Och när vi skulle sätta ihop stolar och bord så skulle han vara mitt i smeten, dvs i pappas knä.


Ska också passa på att säga GRATTIS till vinnarna på kaninutställningen i Kalmar! Tack Ingrid för sms, både om utställningen och det som kom dagen innan   

Av Camilla - 17 september 2013 13:55

En del saknar helt empati. 

Mamma sitter och gråter en kväll när allt känns jobbigt och så får hon besök av någon som bara säger: vad fan har nu hänt?

Ska det vara så svårt att se och förstå när sorgen slår till? Att bara gå fram och ge en kram, trösta och finnas där. Att se och förstå när sorgen slår till? Man kan vara hur mjuk inuti som helst, men om man aldrig visar det utåt, utan bara är hård som sten, och kall, och ego, då är det illa!! 





Av Camilla - 17 september 2013 13:39

Gårdagen Kändes som en stressig dag, kanske bara för att de var full rulle hela dagen: 

1. körde Linus till dagis

2. in till Olofström och pumpade däcket,

3. hem och ringa runt,

  • först till firman som fixade badrummet, "bara" fjärde gången och ändå har de inte varit här och kollat,
  • bokat bord på loppisen i Folkets Hus den 28/9,

4."jagade" däck till volvon via telefon. Sedan webb-lektion 10-11,30, 

5. upp till affären och ta ut pengar ut till macken och tanka, 

6. möta upp en tjej för byte av blöjpaket,

 7. ner till Mjällby och få ett nytt däck på bilen, 

8. snabb-besök hos emelie,

 9. till Bromölla och hämtade M,

 10. till dagis o hämta Linus, 

11. hem och laga mat och snart iväg igen, 

12. sola, är nu uppe i 2 minuter. Jo, jag var på den tiden i onsdags också, men eftersom jag blev lite röd efter den solningen och dessutom inte solade i fredags så valde jag att stå kvar på samma tid en gång till. Ingen reaktion efter denna solningen. 

13. så till Gränum och hämta grejor till Linus på två ställen.... ingen ro och ingen vila 


Idag har det varit en del också, plus att jag  är superdupertrött och har ont i huvud och hals.

Ringt runt lite idag också, Problemet med poängen till CSN avklarat, poängen som CSN inte kunde se igår, men som var bokförda hos dom redan den 10/9 syntes huxflux idag. Som trolleri   , men nu nyttt problem: min handläggare på Af har inte ändrat mina uppgifter   trots att han även skrivit en påminnelse i datan som handläggaren jag fick prata med idag kunde se och läsa upp för mig,  så jag står fortfarande som arbetssökanden med ersättning från Försäkringskassan och det går inte för csn's del 

Handläggaren jag fick prata med skulle försöka fixa det idag, men var osäker på hur, om hon kunde gå nästan en månad bakåt i tiden och fixa det. Hon skulle be kollegor om hjälp. Jag skrev ett argt mail till handläggaren och skickade iväg, där jag också säger att jag vill klaga formellt hos hans chef. 


Alla kan göra fel men ibland blir det bara för mycket.


Dessutom så pågick det samtalet med AF samtidigt som hantverkaren var här och lagade väggen i duschen. Så man var lite splittrad och det var ganska mycket oljud omkring. 

Av Camilla - 15 september 2013 20:30

Ja, om han hunnit se detta så hade han varit mäkta stolt. Och jag är stolt över pappa, som var trogen rasen New Zealand Red, var den första som fick fram en champion i sagda ras, och som är uppfödare till Sandra Tengelin's fina hona som vann Hona med kull i Finnerödja den 4 maj i år. Honan hade 8 (!!) stycken jämna och fina ungar och fick för sin och kullens "excellenta kondition" 95,5p av Sveriges ordförande i Domarkåren, Kjell Carnbrand. Honan är kullsyster med pappas hona som blev champion. 


GRATTIS Sandra! 


Jag lovar, hade pappa hunnit se detta eller levt än, så hade han varit mäkta stolt och glad. 


Och det var ganska bitterljuvt för oss när jag såg det idag, har väl slarvat med att läsa resultatlistorna i Kaniuppfödaren, har väl helt enkelt varit annat att tänka på dessa 4½ månader som gått sedan pappa gick bort. Grät några tårar av saknad. 


Själv har jag och Linus tillbingat dagen hos mamma och Linda, gått igenom kaniner inför anmälningstidens slut till Värnamo. Har gått igenom ch-honans kull med 6 ungar, tyvärr bara en hona och resten killar. Kollat hennes förra kull, en sparad hanne och en hona, med finfina kroppar. 



Av Camilla - 14 september 2013 11:39

Stackars lille Linus har blivit förkyld igen. 

Han har klarat sig - än så länge - från både löss och vattenkoppor, men i förgår tänkte jag att han klarat sig länge från förkylningar och så var han synligt snuvig i går. Jaja, det är ju de tiderna OCH dagis-baciller.


Han har lärt sig ett nytt ord också: kork. 

Ko är dricka, allt från vatten och mjölk till cola. 


Magen sköter si och så... ibland bajsar han inte på ett par dagar och när det sätter fart igen så är han hård och det gör ont så han gråter. Försöker få honom att dricka mer vatten, och se om han kan få loss det med det. Han rör ju sig mycket, och äter allt så det borde inte behövas mer fibrer.  Han dricker ju majsvälling och det är stoppande, men jag vill att han har ett eller två mål välling ifall han kladdar med maten under dagen, och majsvälling är det enda förutom Semper, som jag fått honom att ta. Så jag ger honom lite Lactulos då och då. Inte bra i långa loppet, men när han har så mycket obehag när han ska bajsa anser jag att risken är större att han går och håller sig istället. 

Han har en farmor dag i veckan, varje onsdag tillbringar han hos farmor och farfar, till allas belåtenhet. Han vinkar knappt på morgonen när han hämtas, och jag får knappt följa med ut till bilen med väskorna, nej han ska hem till farmor och farfar. Så härligt!

Denna vecka som kommer ska han vara 3 dagar hos dom, eftersom torsdag och fredag är dagis-fria, då de har utbildningsdagar. 


Själv har jag hemmastudier då det fortfarande inte är klart med lärlingsplats till mig. Willys kunde inte ta något möte förrän i mitten av oktober, Maxi i Bromölla nappade inte på idén, ansåg att de inte hade någon möjlighet att avsätta handledare åt mig, eller något liknande. Så i helgen eller måndag så ska läraren försöka på Lidl i Olofström, som även fanns på mina lista med önskemål.


Igår var jag sjuk, vet inte vad som flög på mig, om det var Linus som dragit hem dagis-baciller eller Markus sjukdagar veckan innan som smittade av sig på lång sikt. I vilket fall som helst så gick jag och lämnade Linus som vanligt. Hade huvudvärk (som vanligt det också) fast mådde ganska bra. Men efter ca en timme hemma så började jag att frysa som bara den. La mig för att sova en stund, men det tog tid innan jag lyckades somna och jag vaknade inom en timme. 

Gick omkring som en zombie, när M & L kom hem så fick M göra mosen, efter maten gick jag upp och sov någon timme till. Hade fortfarande ont i huvudet men frös inte längre. Och efter att ha tagit ett par tabletter så var jag nästan som människa igen, fast lite svag i knäna. Hatar att vara sjuk, jag blir gnällig och gråtmild när jag inte mår bra. 




Av Camilla - 7 september 2013 09:12

Hundar avlivade av tullen:
Bilen som åkte över Öresundsbron sent på torsdagskvällen och var fullastad med hundvalpar, fåglar och kaniner. Hundvalparna var i mycket dåligt skick och avlivades. Männen som färdades i bilen misstänks för grovt smuggelbrott.

http://dognews.se/2013/09/07/hundar-avlivade-av-tullen/ 

http://www.expressen.se/kvp/valpar-avlivade-efter-smugglingsforsok/


En av fem hundar som köps via internet dör inom ett halvår

http://dognews.se/2013/09/02/en-av-fem-hundar-kopt-pa-internet-dor-inom-ett-halvar/

http://www.nsk.se/article/20130902/OPINION/130909848/-/djurkop-over-internet-en-dalig-id-



Oseriösa säljer dödsjuka valpar via facebook

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5633976



Och fortfarande, med all info i media mm, så gör fok samma misstag, om och om igen...

Inget fel i att köpa hund via nätet OM man undersöker allt innan, dvs 

1. Hämta valpen hemma hos uppfödaren där du får se miljön den är uppväxt i, dess mamma och även ibland pappa och andra hundar.

2. Kontrollera så att vet intyget stämmer, dvs ring upp veterinären som utfärdat det.

3. Ta gärna kontakt med SKK innan köp, ta föräldrarnas reg nummer när du ringer till uppf så att du kan kontrollera stam mm hos SKK.

4: Planera ditt hundköp INNAN, så att du är väl förberedd, kanske har varit ett par gånger hemma hos uppf och hälsat på innan det är dags att hämta din valp som ska vara 8 veckor om yngst. 

5: Även om det är en blandras, eller oreggad renrasig så kan du hälsa på innan.


Är du det minsta TVEKSAM så avstå. 

Är miljön rent förkastlig, valparna ser sjuka ut etc så ANMÄL till SKK om det är renrasigt och registrerat, till kommunens Miljl och hälsa. 


Med valpen SKA du få ett vet intyg som är max 7 dagar gammalt, någon filt med mammas lukt, info om vad, hur mycket och när valpen ska äta, helst liten påse med mat hem. Registrerade valpars uppfödare kan få valplåda hos de flesta foderföretag med lite info, leksaker, och foderpåse. 

Registreringsbevis från SKK.

Valpen SKA vara idmärkt genom chip eller tatuering oavsett om den är reg i SKK, eller oreg bladnras/renras. Det är LAG på det.


Dessutom är det STRAFFBART att köpa smuggelvalp/hund.


Lycka till med ditt köp.

Av Camilla - 5 september 2013 12:15

Nej, inte riktigt, men sol på mig i alla fall. Solar numera - igen - min psoriasis på PSO anläggningen i Olofström. Skönt för den har varit envis hela sommaren och nu har jag till och med fått på tårna och fingrarna, där jag aldrig haft innan. 

I sinnet, njae.. Allt är egentligen bra, har bara tänkt en hel del på pappa den senaste tiden, drömde om honom för ett tag sedan. 4½ månader sedan han gick bort, tiden har gått jättenabbt. Känns som om det är mycket längre tid som gått sedan han gick bort, samtidigt som det känns som igår. Mamma ska fortsätta med kaninerna, och för att vara ärlig så har de väl varit hennes och Lindas det sista året ändå, men det är ändå pappas kaniner när vi pratar om dom. Lite tårögt när man ser hans skrivstil i kaninpärmar och anteckningsblock. 

Någongång ska det gå lättare och det gör det, men alltsom oftast slår det en när man låter tankarna flyga.

Saknar dig pappa...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards