Alla inlägg under mars 2012

Av Camilla - 15 mars 2012 20:02

Först:

TACK till Claudia Leitner, kennel Charming Illusion, www.charming-illusion.se/    som den 6 mars var på veterinärmottagningen i Näsum och tog nytt hjärtintyg på "Tessan" Zeraphina's Love Is All Around. Tessan har nu intyg på hjärta UA efter 5 års ålder.

Hon är dotter till Pyret och Elton.

Tessan kommer att paras under våren, och intresserade kan surfa in på Claudias sida för mer info.


Lillans dotter "Pepsi" Zeraphina's Nippertippa, har just nu en kull med 3+2 B&T hos kennel Waggietails, www.waggietails.weebly.com     . Pappa är Mamonia Charles De Mills, B&T. Både han och Pepsi har hjärtintyg UA från i december 2011.


Ni som är intresserade av sjukdomen Syrigomyelia har chansen att gå på en konferens som SCKCS anordnar, den 28 april, i Västerås. Mer info hittar ni på www.cavaliersallskapet.net samt hur ni anmäler er.

Syringomyelia kan vara en hemsk sjukdom, finns i olika grader. Har själv haft en tik på 90-talet som hade symptomen, dvs kliade så fort hon hade koppel på sig. Då visste man inte vad det var för något, men jobbas det sakta men säkert framåt. Dels kan man MRI undersöka sin hund, inte billigt, och finns bara på enstaka ställen, tror det är i mellansverige alla ställen. Dels jobbas det för att DNA-tester ska kunna utformas.

Även om cavaliererna är överrepresenterade (får man nog säga) så är det inte den enad rasen som drabbas. Enligt Doggy-rapport så kan man finna sjukdomen även hos mops, yorkshireterrier, chihuahua, bichon frisé och shi tzu.

Av Camilla - 14 mars 2012 13:21

Japp, idag gick vi in i vecka 36. Ofattbart, bara en månad kvar. Vart har tiden tagit vägen?

Varit inne hos barnmorskan för koll. Och allt såg okej ut.

Viktökning på 2 veckor var bara 1 kg och det är helt okej. Tycker själv att jag känner mig som en strandad val ibland, det är inte helt lätt att resa sig upp, böja sig ner eller se sina fötter. Men jag har sedan jag blev inskriven hos barnmorskan, bara gått upp 9 kg. Vilket enligt Kerstin, var mycket bra.

Blodtrycket låg på 125/77 och fröet hade växt som h*n ska.

Hjärtljuden 150 och SF-måttet 31.

Kort sagt: vi mår toppen :)


Fick frågan om hur jag tyckt att min graviditet hade varit, och förutom foglossningen har jag bara ett ord att säga: bekymmersfritt. Tror jag har sluppit de mesta graviditetsbesvären.

Jämn i humöret fast lite lättare att gråta, inget illamående, lite trött men inte alarmerande. Bra blodvärde, bra blodtryck, bra socker. Ett tag såg jag allt i svart men det gick över. Fast det var i samband med att Lillan fick avlivas så det har en förklaring det också.



Av Camilla - 14 mars 2012 13:12

Typ lite så kommer det att bli. Flytten är tänkt att gå nästa helg, så det packas, packas, packas.

Antalet möbler i lägenheten har minimerats, eller ja, egentligen är det bara 3/4 av bokhyllans delar som fått respass, men det har gjort mycket på utrymmet. Dessutom så är det mesta på väggarna nedplockat, så idag när Emme ringde, ekade det i luren :)


Fortfarande en del kvar som kan packas innan det är dags, men ibland känns det helt enkelt övermäktigt. Tänker fortfarande: HUR har jag fått plats med allt innan? Och vad har jag haft allt till?


Gick igenom en låda idag med vad jag trodde skulle vara en massa pocket-böcker på väg till Lions. Tjo du, där fanns en himla massa, men bara en endaste pocket bok. Nu blir det ändå ett gäng in till Lions, men inte så många som i början. Rensar ut lite Tupperware till dom också. Något begagnat och något som aldrig ens varit utanför påsen det levererades i.


Jag måste helt enkelt varit en hamster i mitt tidigare liv.....

Av Camilla - 13 mars 2012 20:00

Förra året slutade min läkare på Vårdcentralen i Sölvesborg, och jag valde Hälsoringen istället. Mest för att de hade en läkare där som var kanon på fibromyalgi!


Men han slutade förra året, och istället fick jag först en dansk, som skyllde allt och alla på graviditeten när jag var där. Tror att om jag hade haft en bruten tå så hade graviditeten orsakat det på något sätt. Allt jag fick av honom var rådet att ta mer panodil när jag har ont.


Förra måndagen var jag där igen, fick en kvinnlig läkare som var bra. Hon kollade lite snabbt och sjukskrev mig därefter för min foglossning. Har ju varit ett par turer hos sjukgymnasten och konstaterat att det finns inte mycket att göra i dagsläget, utan öva lite smått och använd TENS, kanske kryckor om det skulle bli värre. Läkaren sjukskrev mig, men sa att intyget kommer på posten, och dillade både om 10 och 14 dagar.

Igår ringde jag in till Hälsoringen igen. Läkaren skyller på sekreteraren och vice versa, men kontentan är att intyget inte blivit utskrivet, så jag får vänta ett par dagar till. Vet i dagsläget inte om jag är sjukskriven längre än i morgon eller hela veckan.

Men har bestämt att efter detta tar jag ut de ledighetsdagar jag har rätt till, och sedan får det kanske bli ett nytt läkarbesök, eller börja på mina mammadagar.


Men det är dags för byte av läkarstation i alla fall. I och med flytten så byter jag till Familjeläkarna i Olofström, där finns min "gamla" läkare från vårdcentralen, och henne trivdes jag med.

Bak

Av Camilla - 13 mars 2012 19:59

Blev sugen på att baka, så nu står det en plåt med kladdkakemuffins i ugnen. Smaskigt :)

Av Camilla - 9 mars 2012 08:50

Tredje dagen på raken när jag vaknar runt sex. Inte min melodi precis, men vad göra när man inte kan somna om?

Lyckades sova en stund på dagen igår, eller ja, stund... 2 timmar sov jag som en stock :)

Dessa morgnar har varit fina, ja, gårdagen var ju ett bakslag, men det är något fint med snö också, bara man slipper ut och halka runt i det.

Idag är det strålande solsken, jag har fönstret öppen och det skiner rakt in på mig. Härligt! Det är 4 plusgrader nu kl 9, och tyvärr det enda "fågelkvittret" jag hör just nu är skatorna i träden.


Idag börjar Föräldrarutbildningen hos MVC i Sölvesborg. Kan bli spännande! Har redan varit på en info träff med förlossningsbarnmorska från Karlskrona. Det var också ganska så givande. Fast det mesta visste man egentligen, genom att ha läst sig till en del, och alla som envisas med att dela med sig av sina historier när de fick barn. Ibland blir det för mycket av det också, även om de troligen menar väl.

Föräldrarutbildningen ska handla om graviditet, förlossning, smärthantering, profylaxandning, amning, föräldrarskap mm.

Med tanke på min familj så är jag ganska så insatt i det mesta    svårt att undvika det med tanke på hur många kids det blivit de senaste åren. Men just det som har med förlossningen att göra kan vara nytt för mig.


Visst man kan förbereda så mycket som möjligt, men när väl det lilla fröet är kommet så är allt på gehör. För vem kan förutse allt som kan hända och SKA hända med bebisarna. Dessutom är inte två bebisar varandra lika.


Igår gick det en hel dag utan minsta känning av foglossning: UNDERBART! Men vaknade i morse med ont i höfterna.

Har också märkt att fröet blir mycket mera rörligt och alert när det spelas musik. Om det är som den gillar det eller inte, det vet jag inte. Men h*n rör sig mera när det är ballader, Nisse Hellberg eller country musik som spelas :)

Helt klart mer dansant än föräldrarna   

Av Camilla - 6 mars 2012 16:50

Jaha, så är man sjukskriven, i 2 veckor till att börja med. På grund av foglossning, har en hel del känningar av det numera. Så jag sover inte en hel natt, vaknar och vrider och vänder mig. Somnar lättare om hos    av någon anledning. I lägenheten är det hopplöst- blir ofta en del tidiga morgnar (för mig tidiga i alla fall).


Går i morgon in i vecka 35... Bara 5 veckor kvar nu tills det är dags att lära känna en helt ny familjemedlem. Ofattbart. Vart har tiden tagit vägen?



Av Camilla - 6 mars 2012 16:00

Har fått en hel del kläder, fast hur vet man att man har tillräckligt :P

Faktiskt inte så mycket smått, men det kommer väl när fröet anländer.


Däremot har vi införskaffat det mesta inför leveransen: Bilstol, barnvagn, spjälsäng - även om första tiden kommer att tillbringas i samma vagga som pappa legat - skötbord etc.


Jag har inget emot att inhandla en hel del begagnat. En spjälsäng är (oftast) inte förbrukad efter bara en hyresgäst t ex.

Har roat mig med att skriva ner en lista och se hur mycket vi sparat på att köpa begagnat. Det blev en hel del. Nu har jag inte räknat med barnvagnen eftersom jag inte vet vad den modellen kostar som ny.


Men hittentills är det (utan barnvagnen) sparat typ 4500kr. Inte illa.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards