Alla inlägg under februari 2012

Av Camilla - 10 februari 2012 21:56

Japp, idag har vi varit och köpt barnvagn. En Focus Comfort, svart med vitt mönster. Snygg och rejäl, bra däck.

Nu har vi det mesta, ska sy eller be mormor/farmor kanske, att sy täcke och kudde till spjälsäng och vagn.

Badbalja ska också inköpas, men det kan vänta, går ju faktiskt att bada i handfatet de första gångerna. Spjälsäng är inköpt, likaså skötbord.

Har fått en hel del kläder av Ida, Linda har också bidragit. Svårt att handla när man inte vet könet, de mesta barnkläderna är väldigt könsindelade, jag har inget emot att använda rosa/röda plagg på pojke eller blåa/gröna på flickor egentligen MEN när det är tryck på kan det bli en annan sak.


Kön ja, visst det är skrock, men mamma sa igår att om man har spetsig mage är det pojke och är man jämntjock så är det flicka. Jag är jämntjock.

Dessutom så gjorde hon ett test med en nål i en sytråd, man trär nålen och håller sedan tråden ovanför handleden på den som är gravid. Är det en pojk så går den fram och tillbaka, är det en flicka så blir det en ring.

Nålen stannade först och sedan satte den fart i en stooor ring. Tydligaste mamma hade sett någongång.

Spännande!

Vad det än blir så blir det mitt frö, könet är egentligen det oviktigaste, alla vill ha ett friskt barn, det är viktigast. Och skulle man råka få ett barn med en diagnos så älskar man det lika mycket, om inte mer.



Av Camilla - 10 februari 2012 10:09

Ofattbart vilken massa man sparar.

En del viktiga saker, en del "bra-att-ha" men det mesta rent nonsens.

Hur mycket ska man spara av rent nostalgiska skäl, trots att det bara ligger/hänger/står till ingen nytta om det ens finns fram till display?

Har plockat ihop en låda med inbundna böckr, en kasse med pocket, en sopsäck med kläder, en låda med pärmar, prydnadssaker, och annat smått och gott, plus en låda med gardiner och dukar som alla ska få komma in till Lions.


Känns som om jag inte ens är halvfärdig. Men samtidigt är det skönt att det ska bort. Fattar bara inte vad jag har haft allt till.


Nästa helg åker trimbordet, tältet och ena buren. I förgår försvann en säck med gamla filtar, handdukar etc. Här rensas det gamla ut rejält.


Samtidigt som jag packar igen. Snart dags att flytta igen. Nytt äventyr - nya tag   


Kanske ska min ena systerson överta lägenheten, och en hel del av möblerna som jag inte kommer att behöva. En del (cd-hyllorna och bokhyllan) kommer att få sin frälsning om han inte vill ha dom. Detta var deras sista flytt.

Av Camilla - 7 februari 2012 10:08

Har annons på lite hundsaker på Blocket.se, bland annat mitt utställningstält och en stor hundbur. Begär inte mycket pengar för dom, 400kr för tältet och 200kr för buren.

Fick SMS av en Dana Spender, om att hon var intresserad, det var skrivet på engelska, så jag knåpade ihop ett svar på engelska om hur skicket var etc. Det fick jag maila då det inte fanns ett telefonnummer att skicka till. Mailen gick till en Christian Tyrgve, och det kan kanske tyckas vara lite konstigt, men nej, det kan ju faktiskt vara så att det är ett par som bor ihop, och där hon använder hans mail t ex.

Fick svar på mailen, mycket intresserad av dina saker, kan du skicka vilken summa det ska bli så att jag kan påbörja betalning (direkt övrsättning).

Men jag vill att den som ska ha sakerna, betalar dom när de kommer för att hämta. Här skickas inte.

Tänkte att om de har hundar så kanske man kan googla dom för att få reda på vart i Sverige de kommer ifrån nu, och förbereda en vägbeskrivning, och då hittar jag en facebook sida där flera fått förfrågningar från denna personen, om bilar, hundar och allt möjligt. Dessutom ändrade h*n sitt namn i mailen flera gånger för att de inte skulle kunna googla honom. Allt ska gå genom PayPal. Luktar bedrägeriförsök...

No way han får några uppgifter av mig!

Av Camilla - 6 februari 2012 19:55

Har tyckt att min bil läckt olja, eller ja, den LÄCKER olja men det har blivit större fläckar. I lördags när jag sprang in lite snabbt till Eknegården och köpte ägg åt Jessika så lät jag den stå på tomgång, mindre än 5 minuter, och när jag kom ut så var den alldeles rökfylld.

När jag körde hem från Jämshög till Agerum, så började temp-mätarens varningslampa att blinka till när det var mindre än 1 km kvar.

Idag när jag anlände till Agerum så öppnade jag motorhuven, och det ser ut som om den kastat ut oljan genom påfyllnadshålet, trots lock. Och stickan hade ingen olja på sig när jag kollade nivån.

Lät den svalna och hällde på mer olja, men trots  säkert upp mot en liter så gav det inte utslag på stickan ens.

Så mamma fick skjutsa hem mig samtidigt som hon skjutsade hem Emme och Klara.

Pratade med Jessika och det första hon sa var att toppen gått. Vilket är allt annat än - just - toppen.


Googlade och ja, oljan är vitaktig, huruvida den har vita avgaser som det stod vet jag inte, har inte kollat, men pappa skulle gå ut och kolla i morgon. Dricker mycket vatten? Njae, inte direkt.


Visste att den inte skulle klara en besiktning till, men planen var att ha den tills ombesiktningsperioden var över, sedan hade jag fått klara mig utan bil ett tag.

Skit också!

Av Camilla - 6 februari 2012 19:47

I helgen arrangerades LU2012 i Norrköping.

Jag har inga kaniner mer, och var inte där, men familjen åkte upp, Linda med risknäck och alaska och föräldrarna med Dvärgvädur och hermelin.


Några andra som var där var Peter & Ingrid Ahnelöv från Simrishamn. Och det gick hela vägen för dom. Linda berättade att de fick 96p på en alaska, och jag skickade ett GRATTIS-sms till Ingrid. Detta är förvisso inte deras första, de har fått det minst en gång innan, då på en hermelin blå zobel.

Fick rapport från Ingrid senare att de blev tvåa i prislistan efter förra årets vinnare Kjell Carnbrand och Peter Landberg och det är inte alls illa pinkat   

Idag läste jag på www.skaf.info att det gick ännu bättre för dom: de blev BEST IN SHOW   


Också GRATTIS till Anette Wardmo som fick sin första 96a på en tan, svart   



Av Camilla - 2 februari 2012 10:00

Då och då får jag bakdille. Inget direkt avancerat, men brukar testa lite olika kakor.


Gillar att baka kanelbullar, och brukar göra det men det straffar sig, får så jäkla ont i armar mm, helst nu när jag inte kan ta mina smärtstillande. Men det är smällar man får ta, man bakar ju inte kanelbullar varje dag, eller ens varje vecka.


Igår satte det igång igen. Bakade havre- och kokoskakor. Vet att det går hem, Klara frågade till och med efter en till när vi var i Kristianstad förra veckan.  .

Och det blev kladdkakemuffins, fast utan blockchokladen på toppen. Det går också hem, i alla fall hos   .


Testade en sorts syltkakor. Inte helt nöjd med dom. Känns lite degiga i mitten men det kan ju bero på sylten också. Tur man har en villig försöksperson på det bakade   


Sista plåten var ute vid halv nio på kvällen, men då var jag ganska så trött och fröet hade haft lajbans i magen hela tiden jag var i köket. Inte så mycket plats där nu kanske, är ju bara ca 10 veckor kvar nu. Om inte Storken tycker att leverans ska ske i förtid vill säga.



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards