Alla inlägg under mars 2010

Av Camilla - 9 mars 2010 20:29

Fick ett sms ikväll, från Pippis matte Tina. De hade fått avliva Pippi nu för några dagar sedan.

Pippi blev 8 år gammal, kullsyster till min Pyret och dotter till älskade och alltid saknade Skrållan.

Tyvärr hade Pippi haft biljud sedan några år tillbaka, och gått på medicin.

Skickar en stor kram till henne familj och sörjer med dom.

R.I.P Pippi

Av Camilla - 9 mars 2010 15:48

Vaknade vid kvart över sju imorse och steg upp, drack en kopp kaffe, åt en halv macka och så prat med lilla pompan som låg på köksbordet och diskuterade med sin mamma. Hon har på ett par dagar exploderat i sin utveckling, och nu är det mycket ögonkontakt och prat. Härligt att se o höra.

Sedan gick jag upp o la mig igen, har i princip sovit hela dagen och känner mig febrig o har ont i huvudet.

Tittade på en film om en 14-årig kille som började prata om självmord redan som 5-åring och som tog livet av sig som 14 åring, och det fick tårarna att börja rinna. Kanske inte så bra att titta på när man redan är depp och nere. Och så blir jag alltid så gråtmild när jag är sjuk...

Nu ska jag ner o äta middag, sedan försöka med en dusch. I morgon är det dags för första svampbytet med Putte. Ska skriva ner synpunkter på honom och ta med till försäljaren. Har redan en. Visst är 1 kg inte så mycket, men har man fibro så gör det riktigt ont att bära på honom, dessutom så är bandet/handtaget vasst och skär in i halsen. Kunde vara en sådan där avlastningsbricka eller vad det kallas, som man hittar på axelremmarna till stora bagar.

Av Camilla - 8 mars 2010 10:21

Vaknade vid halv sju idag. Ja, egentligen vaknade jag tidigare, men försökte febrilt att somna om, miss i nassen jööö. Men halv sju vaknade mobilen till liv, trots att jag försökte ignorera den så gick det inte vilket i och för sig bara var bra, eftersom jag ställt den på det klockslaget med vilje.

Förra gången jag hade tid på sjukhuset vid kvart i åtta så var det lång kö till disken, så jag stressade på mamma med vilje att vi skulle åka redan vid kvart över sju, och det var en himla tur att jag gjorde det, för bilen ville inte starta. Bara att försöka få igång den med starthjälpa av mammas o pappas bil. Kallt som fan. -6,6 grader ute, och ingen fungerande värme i bilen. Stelfrusna och jäkligt glada att det inte är mer än 1,5 mil till Karlshamn från vårt hus  

Inga problem att hitta parkering och ingen kö, så jag var i tid.

Min bil verkar inte gilla när jag ska till sjukhuset: den dagen jag var där på inskrivningssamtal så vägrade den att starta när jag kom ut, dagen jag skulle opereras så kokte den och ville inte längre än till Mörrum, och idag fick vi starta med kablar. Det måste vara en "han" så tjurig som den är, som en liten unge...


Träffade två sjuksköterskor, den ansvariga från det svenska företaget som står bakom Putte och så kirurgen. Glatt gäng, fast man fick en liten känsla av "ju fler kockar desto sämre soppa" när de skulle packa in mig i plast och sätta dit  pumpen.     En som ser på och kommer med goda råd om det behövs, en som plastar in, klipper till svamp i rätt storlek mm och två som ska göra detta nästa gång. Innan kirurgen sätter allt på plats så klipper han rent från död vävnad, och så säger han från företaget: känner du något? Nej svarar jag, det gör inte ont (sved till lite på ett ställe men det var inget allvarligt) och Martin, kirurgen säger: nej, jag vet att efter en sådan här operation tappar man känslen ett tag, oftast.... Hallå! Inte säga sådant förrän efteråt, till en som är rädd för smärta...

Jag är den första i Sverige som testar denna pumpen. Det finns sådana punpar tidigare, men det är första från ett svenskt företag om jag fattar rätt. Så man är allt lite av en försöksråtta   

Så pumpen Putte hänger i en väska på min ena höft. Han är ganska så tyst av sig, ibland låter han, men då är det något fel, för den funkar optimalt när den är tyst. Han är inte stor, väger ca ett kilo, och är vit. Han ska vara min polare nu i 2-3 veckor är det tänkt. Enda gången han inte ska hänga med är när jag duschar, då ska jag koppla loss honom. 2 timmar kan jag vara utan, om det skulle behövas. Och på nätterna ska han stå i en laddare, men fortfarande vara fast förankrad i slangen på min mage.


På onsdag ska jag tillbaka så att sjuksystrarna byter svampen och plasten/dränaget. Då ska det synas stor skillnad på såret är det menat. Spännande. 

Av Camilla - 7 mars 2010 18:26

eller vad det nu är som farbror Melker nu säger.


I alla fall så är söndagen snart över. Känns lite som fullspäckad. Har bakat tre satser med muffins med geisha eller dumle-kola i. Tre påsar frystes in och en fick vara kvar uppe. Gjorde också en saffranspannkaka och bjöd på. Mumsigt, fast denna gången reagerade jag med magknip.   


Körde själv in till Läkarstationen i Sölvesborg och fick mitt sår omlagt. Lite blödning på kanterna, men det ska visst vara ett positivt tecken, frisk vävnad. Navlen är inte så stor längre, och jag är inte så svullen och röd. Kommer att läka, det vet jag, men det tar tid, och jag behöver ha pumpen för att ge det en bättre start.... sedan är det bara att vänta på nästa operation...

Får se det ur en humoristisk sida oxå: fettvävnaden dör vilket gör att magen blir mindre    och har jag tur så är det lite celler som inte förnyas. Cool bantning.

Men är det inte typiskt, jag som egentligen är så jävla rädd för sprutor och att saker ska göra ont, råkar ut för detta   


Ida o Erol var här med barnen, och Ida städade i mina kaninburar i stallet, stort TACK för det! Har haft lite dåligt samvete för att jag inte kunnat fixa det själv. PippiLotta har varit på date med Ironman oxå, hon var där igår också, men vi såg ingen parning så vi testar idag också. Fast harar är knepiga, i alla fall mina. Iron brydde sig inte så mycket om sitt damsällskap utan var helt förstörd att det inte vankades MAT när burdörren öppnades. Glupska som pirayor är dom   

Nästa helg ska Linda, pappa och jag åka hem till Anette Wardmo och kika på hennes kaniner, hämta Lindas väska och min födelsedagspresent (som jag inte skulle ha för julklappen var dyr) och så ska jag ha med mig Geisha och barnen så att Anette får kika på dom o säga vad hon tycker.


Har hunnit med gos med Benjamin (såklart) och Fabian, samt mys med Klara.


Ringde också till Joel och hörde hur det var, niorna i hans skola åker till Polen ikväll för att besöka ett koncentrationsläger i morgon. Han var lite nervös, min lille Joel, men samtidigt såg han fram emot det.


Lite ont i magen idag, i såret, men ser fram emot morgondagen.

Av Camilla - 6 mars 2010 19:15

Var på bio idag med Linda o Emme. Klara hade det gott hemma med sin pappa o morföräldrarna. Emme pumpade ut först ifall lillpumpan skulle vakna o vara hungrig innan vi kom hem.

Filmen var ganska så rolig, inga tråkiga stunder direkt, och tiden gick snabbt. Den visades i 3D och det var en upplevelse. Kommer ni ihåg för x antal år sedan när filmer på 3D kom ut första gången? Det är INGETING mot dagens 3D!!


Fick se lite andra filmer som kommer i 3D, och det blir nog fler besök där, fast med Joel o Oskar oxå. =)

Av Camilla - 5 mars 2010 08:31

Japp, just nu är det ett bakslag.

Vadå för bakslag? Vad är det som gått fel nu?   


Det var meterologen i Radio Blekinges sändning nyss som sa det, våren är egentligen kommen, men det är alltid ett bakslag och just nu har vi bakslag i temperaturen. -9 grader idag. Men så länge det INTE betyder snö så är det ganska så okej.

Vi vet ju att våren är på G, i mammas rabatter börjar redan påskliljor och andra vårblommor att sticka upp sina stjälkar, inne på bänken framför bordet är det fullt av pelargonier som håller på att väckas. Och ute är det dags att para upp honorna i kaningården.

Så bakslag eller inte: Våren ÄR på G! 

Av Camilla - 4 mars 2010 16:52

Idag fick Carino intyg på hjärta UA.

Carino är en dotter till Pyret o Elton, och helssyster med Molly

Av Camilla - 4 mars 2010 09:02

Kallt i natt här... vi har vant oss vid någon plusgrad nu denna veckan, men inatt har det varit under -6 grader, så i köket var det bara 16grader när jag steg upp...


Fåglarna har vant sig vid att få mat runt ena fönstret i tv-rummet så de sitter i häcken och väntar på något gott. Lillan har upptäckt detta så det gäller att hålla koll på henne.


Drömde inatt att Geisha fick fler ungar. Hon har tre stycken bebbar som föddes för en månad sedan, men jag drömde att hon fick två viltröda, en bourgougne och en isabella... tänkte: men Marika, vad har du parat henne med?! Reaktion på tanken om vilka som parat sig under tiden de sprungit lösa på LU?


Googlade igår på Vacuum-pump fast jag sagt att jag inte skulle göra det. Jag är nästan paniskt rädd för att saker ska göra ont. Eftersom jag lever med smärta 24-7 så borde jag vara van, men ändå.... Och blev mycket lugnare när jag läste om det. Stod att det läggs ner en svamp i såret, sedan sätts ett plastförband över, och man gör ett litet hål i plasten där pumpen kopplas. Skönt, jag fick associationer annars om att de op in en pump osv.


Mår mycket bättre idag än igår. Har nog undermedvetet varit orolig för allt detta med såret som inte läker, fettvävnaden som dör, hur stort är egentligen hålet undertill, har sett ett ställe till där det börjat att jävlas... min sommarmage är en dröm, och kommer nog inte att ske i år. Först ska detta läkas, sedan blir det en ny operation för att laga hålet....



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards